Opinió

 

<93/169>

Vicent Partal

28.06.2010

Una llàstima

El debat sobre el possible finançament de CiU a partir de factures falses del Palau de la Música seria molt diferent, si no hi hagués eleccions d'ací a unes quantes setmanes i si CiU no les anàs guanyant amb claredat a les enquestes. La qüestió és molt important, però tem que l'excés d'utilització partidista no la faça inservible.

I això és greu perquè CiU s'hauria d'obligar a explicar-se fins a l'esgotament, per a bé de tothom i, en canvi, es pot permetre el luxe de defugir el debat esgrimint el partidisme de la investigació parlamentària o l'evident diferència amb què alguns mitjans tracten l'acusació contra CiU i les acusacions contra alts càrrecs socialistes pel cas de l'hotel del Palau.
La proximitat de les eleccions i l'ànsia del govern d'aturar l'ascens electoral de CiU perjudica la seriositat i el rigor que caldrien en aquest cas. El mateix debat i les mateixes proves potser tindrien un altre valor, fora d'un període electoral tan marcat com el que vivim. Però ara és impossible de sostreure's a la impressió que aquesta bateria de notícies adequadament filtrades és el recurs a la desesperada d'un govern que cau en picat.

Tant és així que és possible que la maniobra acabe girant-se en favor de CiU, especialment si l'esquerra continua actuant d'una manera tan poc intel·ligent com fins ara. Perquè el lamentable espectacle d'una comissió parlamentària tendenciosa i parcial fins a extrems grotescos fa il·legítimes informacions i acusacions que, malgrat això, són importants i haurien de ser tractades com a tals.

Mail Obert