Opinió

 

<71/169>

Vicent Partal

12.01.2012

Replicar

Un mal que tenim és que no controlem la informació internacional. Fa anys que ho sabem: els corresponsals són a Madrid i viuen en el núvol madrileny --literalment tòxic per al nostre país. Haurien de fer millor la feina i no refiar-se tant de la caverna. Però, si no ho fan, nosaltres no ens hem de cansar de replicar. Ahir ho va fer el conseller Mas-Colell.

En efecte, ahir el New York Times va publicar una carta del 'Minister of Economy and Knowledge of Catalonia' en què Mas-Colell posava els punts sobre les is de tanta propaganda espanyola que va rebotant per la premsa internacional.

(Ep!, això no eximeix pas de fer al conseller les crítiques que pertoquin sobre la situació al país...)

No ens confonguem: les cartes destacades del New York Times, com la de Mas-Colell, no són qualsevol cosa. Tenen una gran tradició en el principal diari del món, es publiquen a les pàgines d'opinió i normalment són molt seleccionades i signades per gent considerada important.

Servirà de res? És clar que sí. Com serveix de molt l'activitat continuada del Col·lectiu Emma. De moment, segons les normes internes del diari, han hagut d'enviar al periodista autor de la informació errònia la carta del ministre abans de publicar-la. I el periodista ha entès que els editors consideraven important el punt de vista de Mas-Colell que ell no havia tingut en compte i que ara l’hi tindrà, segur. Pel seu propi bé. Replicar és un esforç permanent que hem de fer, perquè també és un combat ideològic...

Segurament que el president Mas va posar Andreu Mas-Colell en aquest càrrec, entre més coses, perquè al nostre país hi ha pocs economistes més respectats mundialment que ell. I això obre portes. La del New York Times, sense anar més lluny.

Mail Obert