Opinió

 

<59/169>

Vicent Partal

20.07.2012

Rajoy, cap a l'abisme

Rajoy està tot sol. Ben sol al parlament i ben sol al carrer. El dirigent del PP ha oblidat una regla bàsica de la democràcia, que és que el nombre d'escons no ho és tot a l'hora de governar. Ahir la resposta multitudinària dels ciutadans i el fet que al parlament tan sols pogué arrossegar un vot de més li hauria de servir d'avís. Però no en farà cas. Perquè és evident que, per al PP, no hi ha raons: tan solament una cursa boja per a veure quantes coses poden desmuntar i destruir mentre estiguen en el poder.


Al parlament espanyol l'esquerra se'n va anar, literalment; ara, els socialistes, els centristes i la dreta nacionalista, que no se'n van anar, es van plantar. Al carrer el malson fou encara pitjor. No solament per la dimensió de la protesta, sinó també pels sectors socials que s'hi varen congregar, molt més enllà del moviment sindical.


Es pot governar contra tants? Encara més: es pot governar contra tants després d'haver enganyat l'electorat prometent una cosa i fent la contrària? Quants que van votar el PP no n'estan avui ben penedits, a la vista de la prepotència i de la fatxenderia que gasten? A la vista dels seus estúpids aplaudiments? A la vista de les seues desqualificacions potineres?


Ja corren enquestes que indiquen una caiguda abismal dels populars, rectilínia; que ensenyen fins a quin punt Rajoy està ben sol. El pas següent, supose, una vaga general. I, després, l'abisme per a uns polítics que han oblidat la regla més elemental de la democràcia...

Mail Obert