Opinió

 

<59/169>

Vicent Partal

18.07.2012

Bauzá contra tots

El president Bauzá ha confirmat el seu atac contra els ciutadans de les Illes. Ni la contestació al si del seu propi partit no ha bastat, i ahir el parlament balear va derogar la condició de requisit del català. És un dia trist que una hora o altra es compensarà, n'estic segur. Trist pel que significa, però també per l'obcecació d'aquest home que no escolta ningú.


No ha escoltat la resta dels partits de les illes ni els grups de l'oposició del parlament, ni tan sols els seus, tants i tants membres del seu partit que li han demanat que aturàs aquesta bogeria. No ha escoltat, és clar, institucions tan notables i de tant de pes com la Universitat de les Illes Balears. I encara menys la societat civil organitzada que, un dia i un altre, l'ha acorralat al carrer fins a convertir les seues eixides de palau en un espectacle continuat.


Però la cosa més greu és que Bauzá ni tan sols ha escoltat els ciutadans. Ciutadans que es van expressar en allò que més s'assembla a un referèndum: la matriculació dels xiquets. La seua campanya i les seues pressions no van servir de res i els ciutadans van optar aclaparadorament pel català.


Com és que un home així pot ser el president del govern balear? Avui aquesta és una pregunta pertinent que només es pot respondre partint del fet que el grau de la nostra democràcia és molt baix i que els aparells centrals dels partits manen més que no la gent. I més que el partit i tot.

Mail Obert