Opinió

 

<48/169>

Vicent Partal

08.02.2013

El senyor gendre i la injustícia

Diu el gendre de Juan Carlos que recorrerà contra la demanda de fiança que li demanen, perquè pagar-la li causaria un 'empobriment injust'. Li demanen vuit milions d'euros.


El gendre de Juan Carlos n'ha robats molts més, segons que hem sabut pel sumari de l'anomenat cas Noos. No li demanen una fiança tan elevada per caprici ni per empobrir-lo, sinó de manera conseqüent amb les seues accions delictives.


En qualsevol cas, a mi em sobta enormement que el gendre de Juan Carlos parle d'injustícia. Ell. I d'empobriment injust. Em sembla que és un sarcasme que s'hauria d'haver estalviat.


Perquè, ací, injustament empobrits ho som gairebé tots. Però no ell ni la seua dona.


Injustament empobrits són aquells a qui els bancs han deixat sense casa. Injustament empobrits són tants i tants malalts que han vist com se'ls reduïen notablement les prestacions fins al punt que els perillava la salut. Injustament empobrits són els qui han de complementar amb aportacions extraordinàries els diners de les seues escoles. Injustament empobrits són tots els qui han vist com els retallaven el sou, els milions que han perdut la feina o el subsidi de desocupació. Injustament empobrits són els qui han vist com s'encareix el transport públic, l'aigua i el gas, la llum, mentre baixen i baixen els ingressos.


Parlem d'injustament empobrits? No fotem, senyor gendre.

Mail Obert