Opinió

 

<3/169>

Vicent Partal

28.05.2013

Una barricada democràtica per Burjassot

Aquesta vesprada el Partit Popular i l'extrema dreta, notablement España 2000 i el GAV, es manifestaran junts davant l'Ajuntament de Burjassot, en un intent d'atemorir el batlle, Jordi Sebastià, i el consistori d'aquesta ciutat de l'Horta. Tots els partits valencians de tradició democràtica fan pinya des de VilaWeb en favor de Burjassot. No és cosa solament dels partits. Tots hem de donar suport a l'ajuntament i al batlle en aquest intent planificat d'atacar la convivència i de tornar als períodes més foscs de la política valenciana.


Burjassot avui ha de ser una barricada democràtica. No és tolerable que el Partit Popular valencià s'alie amb l'extrema dreta al carrer convocant una manifestació amb consignes tan surrealistes com 'No a les orgies catalanistes'. Orgies? Si el tema no fos seriós faria riure. I és seriós no únicament per la insòlita aliança creada. També perquè els participants sembla que voldran impedir l'accés dels ciutadans al ple i sobretot perquè sense disfresses la concentració no és convocada contra una decisió del consistori o una política del consistori, sinó directament contra la persona del batlle.


Jordi Sebastià (batlle de Burjassot per Compromís) va desemmascarar algunes de les connexions més tenebroses de la ultradreta valenciana ja fa dècades, quan treballava de periodista. Burjassot és una ciutat especialment castigada pels ultres. Guillem Agulló era de Burjassot. Vicent Andrés Estellés era de Burjassot i els actes violents de l'extrema dreta contra la seua memòria són ben recents.


Burjassot és, en aquest sentit, un camp de proves. La major part dels participants en la concentració d'aquesta vesprada sembla que no seran veïns de la ciutat. L'extrema dreta mobilitza tots els efectius de l'àrea metropolitana per provar de fer un cop d'efecte i això sí que és realment perillós. Probablement, aquesta insòlita aliança del PP amb els ultres tan sols pot ser interpretada com un senyal de la desesperació del partit que ara governa la Generalitat. Però l'amenaça d'un retorn de la batalla al carrer, a València i arreu, no la podem permetre. I a Burjassot, avui, hi tenim un envit major.

Mail Obert