Opinió

 

<3/169>

Vicent Partal

24.03.2011

Gràcies

Avui solament tenim paraules d'agraïment. En primer lloc, al Col·legi de Periodistes de Catalunya i al seu degà, Josep Maria Martí, que ha estat qui ha dissenyat una solució del cas que l'aparta de la via penal, on no hauria d'haver anat a parar mai, i el porta a l'àmbit de l'autoregulació professional, a través del Consell de la Informació.

Agraïment també als lectors. Aquests anys han confiat en VilaWeb i, especialment aquestes darreres setmanes, ens han donat la força necessària per a eixir envigorits d'aquest embat. Sempre hem dit que el nostre compromís únic era amb la bona informació i amb el país, és a dir amb els lectors, i aquesta ha estat la guia també del nostre comportament en aquest cas. No hem pas plegat veles.

Agraïment també a la societat que ens ha donat suport d'una manera compacta. Als quatre partits de l'Ajuntament de Barcelona que van demanar la retirada de la querella. Als parlamentaris europeus que han portat el cas a Brussel·les. A tots els polítics i sindicalistes d'un signe o d'un altre que han expressat la seua solidaritat. A totes les associacions, grups, plataformes o personalitats que s'han posat incondicionalment al nostre costat. Gràcies als mitjans de comunicació i als companys periodistes que han alçat la veu en favor nostre, posant per damunt de tot els interessos comuns de la professió. Aquesta llista, provisional, ens impressiona. Gràcies als més de cinc mil signants del manifest #ambVilaWeb.

I gràcies finalment a l'equip de VilaWeb, que ha aguantat una enorme pressió i ha fet pinya per mantenir l'esperit i la independència d'aquest diari. I a l'advocat d'aquesta casa, l'arenyenc Ramon Verdaguer, que ha fet una feina magnífica.

Espere que aquest article d'avui siga la darrera excepcionalitat motivada pel cas Vilaró. M'hauria agradat molt més parlar de Sortu o del xou organitzat a Castelló pel president Camps.

Mail Obert