Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Opinió

 

<158/169>

Vicent Partal

09.09.2004

No es pot ser solidari a tot preu

La majoria d'ONG que treballen a l'Irac se n'aniran, després del segrest de dues cooperants italianes. És l'única actitud seriosa que podien adoptar. Hi ha una ratlla que delimita allò que té sentit d'allò que no en té, i no en té gens d'enviar cooperants al risc extrem que avui representa per a un occidental viure a l'Irac. No es pot demanar a la gent que faça heroïcitats d'aquesta mena.
El mal és greu, perquè els cooperants han ajudat, i molt, la gent que més ho necessitava. Però la pilota és ara a la teulada del govern iraquià i de les forces d'ocupació: si aquests no poden garantir la vida dels cooperants, el món no es pot estar a contemplar com els van segrestant, un dia i un altre. Especialment quan hem vist amb claredat, com en el cas dels dos periodistes francesos, que la posició del teu país sobre la guerra no importa. França va fer una oposició realment valenta, però ara, això, no li ho tenen en compte.
Un panorama trist i descoratjador, certament.

Mail Obert