Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Opinió

 

<152/169>

Vicent Partal

15.03.2005

Les formes

Des que va esclatar la crisi del tres per cent hi ha hagut un debat recurrent sobre les formes. Hi ha qui ha argumentat, generalment en defensa del president, que les formes eren poc importants, atesa la transcendència de l’afer. I això incloïa que es poguera fer una acusació com aquesta sense cap prova.
Jo crec que no passarà res amb la Unió Europea i que al final no es perdran diners, però que des de Brussel·les alerten sobre què podria passar indica que les formes són essencials. I que, si ho oblidem, correm riscos innecessaris. Per exemple, que les institucions europees posen la lupa sobre nostre. Òbviament, a Brussel·les saben que no és igual una conversa de cafè que un debat parlamentari, i que la paraula de tot un president no té el mateix valor que la d'un tertulià qualsevol. I a Brussel·les no sols ho saben, sinó que ens ho recorden, i la manera com ho feren ahir és un advertiment a la nostra classe política, i al nostre president en particular: no s'hi val, a dir qualsevol cosa i de qualsevol manera, pensant que després ja es taparà o s'oblidarà. Les formes són importants.

Mail Obert