Opinió

 

<152/169>

Vicent Partal

16.02.2005

Balança fiscal? Connais pas...

Fugir d'un problema limitant-se a negar-lo és una actitud humana antiga com la vida mateixa. Però té, de pràctic, que estalvia d’haver d'encarar el problema. Ara, no per això el problema deixa d'existir. Simplement, n’hi ha que es pensen que poden viure com si el problema no existira. I qui l’haja de suportar, que continue suportant-lo, i llestos.
La reacció de Zapatero, ahir, afirmant que això de la balança fiscal no tenia importància i proposant, en canvi, una esotèrica ‘balança política’, es veia venir. Jordi Sevilla ho havia insinuat feia uns quants dies, i havia causat estupor a les files del govern. Però ara és el l’amo qui ho diu. De moment, en una conversa suposadament informal. Però anem-ne prenent nota.

Políticament és molt gros. Ja ho era, molt gros, que es negaren a publicar les balances fiscals, quan l'opinió de la immensa majoria del país considera que el Principat és víctima d’una injustícia desmesurada. Però aquesta insinuació d’ara fa posar els cabells drets. Vol dir que no volen ni que en parlem?

Mail Obert