Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Opinió

 

<151/169>

Vicent Partal

09.03.2005

Rouco adéu

No sé si el relleu de la cúpula eclesiàstica espanyola té cap significació doctrinal. Ho ignore completament i no gosaria pas parlar-ne. Tampoc no acabe de saber segur que tinga un significat clarament polític, com més o menys tots hem dit aquestes darreres hores. Pareix que sí, però no ho acabe de veure del tot. Dir, per exemple, que l'arquebisbe Sistach representa un corrent més obert, solament il·lustra com n’era, de tancat, el seu predecessor, però no crec que porte un canvi radical tampoc.

En tot cas és un alleujament que el cardenal Rouco Varela desaparega del primer pla de l'escena pública. Hi insistesc: en termes d'Església hauran de ser els fídels, qui haurà de dir si el canvi és important o no, però, en termes socials i polítics, em sembla lícit d’opinar i de dir que Rouco representava un model d'Església, a la dreta d'Aznar i tot, profundament espanyolista i allunyada de la societat, crec jo, en qüestions socials. Que es desactive des de dins la crispació que havia provocat Rouco Varela, a mi, em pareix una bona notícia. Tot i que continua semblant-me un gran interrogant on portaran l'Església espanyola els seus successors.

Mail Obert