Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Opinió

 

<151/169>

Vicent Partal

08.03.2005

Patents de programari i Europa

En una decisió tan sorprenent com polèmica la presidència luxemburguesa de la Unió va decidir ahir d’aprovar la directiva europea que permet les patents de software. I ho va fer d'una manera prou més que irregular, sense tenir en compte, aparentment, que el Parlament Europeu ha de votar encara i que és difícil que ho faça en favor de les patents de programari. De fet, una colla d’estats ja han aixecat el crit al cel.

El debat té dues cares. L’una és de fons: legalitzar les patents de programari informàtic pot significar un niu de maldecaps nous per als usuaris europeus, un reforçament dels monopolis i una pèrdua més que notable de la capacitat d'innovació. Als qui no estigueu al cas i hi tingueu interès, us recomane el magnífic dossier de Caliu. L’altra és de forma: ara fa poques setmanes vam votar la dita ‘constitució d’Europa’, i vàrem assistir a un recital de bones paraules sobre el funcionament present i futur de la Unió. Un bon exemple del dèficit democràtic de la Unió és el sainet organitzat ahir sobre les patents de programari.

Mail Obert