Opinió

 

<146/169>

Vicent Partal

13.07.2005

Internet al nou estatut

Ahir l'associació pel domini .ct a internet es va queixar perquè l'esborrany d'estatut no incorporava cap referència a la demanda d'un domini propi del Principat a la xarxa. Fet sorprenent, si tenim en compte que l'any 1996 el Parlament ja va reclamar aquest domini i que reiteradament s'ha parlat de la transferència de competències en normalització i certificació, que és l'instrument que ho permetria. Però, ves per on...

Al fons del nou estatut hi ha la tesi que el vell ja s'ha esgotat i que cal assentar les bases dels trenta anys vinents d'autogovern. Parlar d'internet una sola vegada en tot el text no sembla una bona idea, en aquest aspecte. Menys encara quan s'elaboren lleis i projectes molt importants en l'àmbit de telecomunicacions i de societat del coneixement que reclamen un coixí legislatiu com l'estatut. Sembla que hi ha hagut un mínim de dues propostes articulades sobre la qüestió, però cap no apareix a la redacció final. No s'entén.
Potser que ho arreglen, això, ara que encara s'hi és a temps. Però, com a indici de la manera com s'escriu el nou estatut, la veritat és que és poc agraït.

Mail Obert