Opinió

 

<104/169>

Vicent Partal

09.12.2009

Calia?

Garzón es veu a si mateix com un cèsar que, amb el polze amunt o avall, decideix sobre la vida dels seus súbdits. I així tan aviat envia Alavedra i Prenafeta a la presó com els en deixa eixir. Sense que se sàpiga ben bé què ha canviat. La inseguretat jurídica que aquest home fomenta és un autèntic malson, sobretot per als qui la sofreixen en pell pròpia.

Formalment, l'única explicació donada per a justificar l'eixida de la presó és que ara ja no poden destruir les proves d'uns delictes encara inexplicats. Vol dir això que el jutge i l'audiència ja tenen tota la documentació que necessiten ben assegurada? Si la resposta és que no, cal demanar-se com saben, aleshores, que ja no hi ha la possibilitat de destruir cap prova? Però, si la resposta és que sí, aleshores hauríem de convenir que les dades no deuen ser tan sòlides contra els encausats, vist que la decisió és de deixar-los anar, previ pas per caixa, és clar.

I aleshores, immediatament, si no sabérem que és Garzón qui comanda, ens podríem demanar si calia tot aquest xou organitzat amb la pena del telenotícies, les setmanes de presó i les humiliacions d'uns trasllats demencials. Perquè, si la cosa fóra tan greu, no eixirien de la presó ni pagant, no?

Mail Obert