Opinió

 

<104/169>

Vicent Partal

29.11.2009

Bona notícia

L'adquisició del diari Avui pel Punt és una bona notícia en el conjunt de mitjans de comunicació, però també per al país. L'Avui no podia continuar sotmès a la lenta mort que els propietaris anteriors semblaven incapaços d'aturar i l'empresa del Punt guanya per mèrits propis el dret de jugar en la lliga dels grans, amb el seu referent de catalanitat fora de discussió.

La trajectòria d'aquests dos diaris ha estat tan diferent com representativa dels daltabaixos que ha sofert el país des d'aquell dia que les rotatives de Girona i de Barcelona posaren al carrer els primers diaris en català des de la derrota del 1939. Però ara, units sota una mateixa direcció, podem esperar que, complementant-se, siguen una garantia de la presència en la primera fila dels mitjans d'una visió del país més clara i compromesa que no la que tenen els altres rotatius.

L'esforç que hauran de fer no serà senzill, però la capacitat del Punt a l'hora d'assumir nous desafiaments és evident que no s'esgota. Ens alegra que, en un moment tan complicat de la premsa en general, hagen sabut fer un pas que il·lusiona, des de la iniciativa més estrictament privada i amb ple compromís amb la llengua. I ens alegra encara més que, en un moment tan crucial per al país com el que tenim al davant, dues veus clares en termes nacionals emprenguen una nova etapa de creixement en la qual estem segurs que uns altres diaris i publicacions trobarem la complicitat que el país necessita per a continuar avançant.

Mail Obert