Opinió

 

<104/169>

Vicent Partal

25.11.2009

El dia després

La nova maqueta de VilaWeb i l'allau de correus que ha desfermat ens torna a demostrar que sense lectors un diari no té sentit. O, com va dir Indro Montanelli, que els lectors en són els amos veritables, perquè només ells, amb la seua fidelitat, n'asseguren el futur.

He d'agrair les paraules d'encoratjament i les felicitacions. Molt. Sempre m'impressiona i m'emociona fins a quin punt molts lectors senten aquesta casa com allò que és: casa seua també. Però en dies com ahir aquesta vibració tan especial es fa molt més palesa. Gent que no conec, com el Joan, em parlava del sentiment de veure, i viure, el canvi, i la Mònica recordava paraules sàvies de mossèn Ballarín mentre el Miquel publicava a depobles.blogspot.com la seua identitat 'vilawebana', com si fórem un poble més, com segurament som.

Al seu costat, com era d'esperar, hi havia també queixes, generalment ben fonamentades. Com ara les del Josep Maria, que troba molt brut el nostre codi html, o la del senyor Jaume, que m'ha impressionat perquè no sap com moure's en la nova pàgina i se sent orfe de les notícies que l'alimenten cada matí. Mirarem d'arreglar amb la màxima celeritat aquestes inconveniències.

El canvi de disseny voldríem, tanmateix, que s'entengués com una proposta de futur que, com hem fet sempre tots aquests quinze anys, anirem treballant pam a pam i dia a dia. És un terreny sobre el qual pensem que podem bastir un diari millor i més ben fet per als nostres lectors; per al nostre país també. No és, doncs, una proposta lligada i tancada, sinó que aquestes setmanes vinents evolucionarà, i espere que evolucionarà molt.

Si res hem après en tot aquest temps, és que pot arribar a semblar que un dia, una setmana o un mes canvien el món, però, en realitat, el món es canvia a passes petites, mantenint-nos ferms i sense errar el camí. Afinant cada dia més la ruta, però sense deixar mai de caminar.

Mail Obert