Opinió

 

<104/169>

Vicent Partal

03.12.2009

Incasòl

Una de les característiques d'aquest govern que tenim al Principat és la manera com calla. Calla molt bé. Però hi ha situacions en què el silenci és poc acceptable. Jo continue desconfiant de Garzon, però ahir va processar el responsable de la política del sòl i l'obligaren a dimitir cuitadament, esperant que amb això n'hi haja prou. I no n'hi ha prou.

La gravetat de la imputació afecta de ple el govern (i el PSC, per cert). El senyor Mas dirigia tota la política pública del sòl del govern i això és important en un afer en què és precisament el tripijoc amb el sòl públic que genera plusvàlues. Però, a més, en termes polítics, és important de remarcar que alguns membres importants del govern no fa tants dies el defensaven a capa i espasa, quan el seu nom ja apareixia molt secundàriament en els primers papers del cas Pretòria.

I si el defensaven fa uns quants dies amb tanta contundència, fins i tot en les reunions de premsa del govern, ara no entenc, sincerament, que el facen dimitir tan de pressa tan sols perquè Garzón l'haja encausat. Dic jo que, si fa unes poques setmanes era un càrrec de tota confiança, malgrat allò que es podia llegir entre línies de l'acte de Garzón (desmanegat com sempre), ara algú be l'hauria de continuar defensant, oi? O com a mínim ens haurien d'explicar què ha canviat, a banda el caprici imprevisible del jutge superstar.

Mail Obert