Opinió

 

<104/169>

Vicent Partal

17.11.2009

Llista oberta (però al revés)

El president Montilla va dir l'altre dia que res de llistes obertes, perquè calia reforçar el poder dels partits, que són encara massa febles (caram!). Tanmateix avui veurem com Núria Parlon arriba a batllessa de Santa Coloma, tot i no haver figurat, en la llista de les municipals, ni com a número dos, ni tres, ni quatre... De novena tinent-batlle a batllessa de la ciutat d'un bot. He d'entendre, vist el que es veu, que la llista oberta és dolenta si són els ciutadans que poden decidir, però que és bona si és el partit que tria? O és que m'he perdut alguna cosa?

Al costat, i al davant en la llista, de Núria Parlon hi ha un batlle accidental i una segona tinent-batlle, que tots els ulls miren després del xou de la guàrdia civil. Hi ha un regidor que fins i tot és president de la Diputació i deien (els del Periódico, ep!) que tenia tots els números per a ser el nou batlle. I també un que va ser el president nacional de la JSC (en diuen 'nacional'?). I encara una colla de regidors i regidores, pràcticament tots amb més experiència política local que no la nova batllessa. Però, ves, resulta que el PSC opta per la regidora que ara mateix ocupa el novè lloc protocol·lari, per una candidata que és la primera vegada que va a les llistes del PSC.

Ni em sorprèn ni em deixa de sorprendre. Però em costa d'entendre com és que els mateixos que blasmen tant les llistes obertes ara facen un joc de mans per col·locar una candidata inexperta i visiblement nerviosa com a batllessa de la novena ciutat més important del Principat. Sense creure ni un moment que siga necessari de donar cap mena d'explicació sobre el perquè. I sense explicar com és que els vuit que protocol·làriament té al davant s'aparten. Ai.

Mail Obert