| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | diumenge, 16 de juny de 2024


diumenge, 15 de juny de 2003
>

Jordi Baijet és proclamat alcalde de Sitges amb els vots a favor de l'Entesa, ERC i AxS

Un cop aconseguit l'acord programàtic, Baijet vol que les tres formacions siguin al nou equip de govern

RAÜL MAIGÍ . Sitges
El socialista Jordi Baijet va ser investit ahir alcalde de Sitges per majoria absoluta amb els vots a favor de l'Entesa, ERC i Acció per Sitges. Tot i que el pacte encara no està tancat, els tres partits han aconseguit un acord programàtic, i l'organigrama es definirà a partir de demà. El nou alcalde, això no obstant, va assegurar que la voluntat és que tant ERC com Acció per Sitges formin part de l'equip de govern. Els dos regidors de CiU -Joaquim Millan i Vinyet Lluís (l'exalcalde Pere Junyent no hi va assistir)- van votar en blanc. Baijet va dir que CiU té la «porta oberta», però veu «complicat» que entri al nou govern.

Hi havia molta expectació ahir a Sitges en un saló de plens ple a vessar. I els aplaudiments del públic van esclatar quan el recompte va donar l'onzè vot al candidat de l'Entesa, Jordi Baijet. Finalment, els vots favorables a Baijet van ser tretze (els dels vuit regidors de l'Entesa, els dos d'ERC i els tres d'Acció per Sitges); la candidatura de Nou Horitzó va rebre els tres vots dels seus regidors, i els tres regidors del PP també es van votar ells mateixos. Els dos regidors de CiU (Joaquim Millan i Vinyet Lluís) van votar en blanc. L'exalcalde Pere Junyent, que va renunciar a la seva acta de regidor, no va assistir a l'acte protocolari de constitució del nou Ajuntament. Un cop amb la vara i la insígnia d'alcalde, Jordi Baijet va assegurar que es tractava d'un dels dies més feliços de la seva vida. «Comença un cicle polític nou», va afirmar Baijet, que es va comprometre a treballar amb «modèstia i rigor» i a aplicar el diàleg i el consens en el seu mandat. El flamant alcalde va admetre que «les coses no seran fàcils» i va assegurar que un dels pilars de la seva acció al capdavant del govern municipal serà impulsar la participació ciutadana. Baijet va assegurar que no va tenir sorpreses: «S'han respectat les paraules que havíem tingut amb les diferents formacions». Tot i això, algunes fonts apunten que divendres a la nit va haver-hi un intent in extremis d'arribar a un acord per formar un govern de PP, NH, CiU i Acció per Sitges, una aliança que, si s'hagués produït, hauria donat l'alcaldia a Andreu Bosch. El ple va transcórrer amb cordialitat i tots els grups van felicitar el nou alcalde. Rafael Roig (PSC) va recordar que Baijet ja havia guanyat les eleccions dues vegades i va asseverar que «no serà l'alcalde de l'Entesa sinó de tots els sitgetans». Andreu Bosch (AxS) va augurar una bona tasca al nou alcalde i va insistir que ha de ser l'alcalde de tots, «sense exclusió». Àngels Parés (ERC) va interpretar que la tasca de les forces d e progrés a l'oposició s'ha vist ara recompensada i va manifestar la «il·lusió per iniciar aquest viatge de 4 anys». Per la seva banda, Joaquim Millan -portaveu de CiU, després de la renúncia de Junyent-, va justificar el vot en blanc del seu grup per «l'actitud constructiva» i la voluntat de contribuir a «la tranquil·litat que necessita Sitges». «Desitgem que s'iniciï una nova etapa de bona entesa», va sentenciar Millan.

 NOTÍCIES RELACIONADES

> Xafogor ambiental i cordialitat política

> LES FRASES

> Josep Antoni Blanco augmenta el seu domini

> Joan Aguado repeteix a l'alcaldia de Vilafranca tot esperant que ERC es decideixi a fer govern

> Joan Amat, investit alcalde de Sant Sadurní d'Anoia amb els vots de CiU i ERC

> ERC i CiU de Gelida pacten mitja hora abans del ple i compartiran l'alcaldia

> La socialista Helena Arribas es converteix en la primera alcaldessa del Vendrell

> S'ha acabat la Catalunya dual

> CiU s'enfila a l'alcaldia de Calafell tot i ser la tercera força, gràcies al vot de Parera

> Palamós. Cadaqués. Santa Coloma de Farners. Aiguaviva. Roses. Girona.

> Sixte Moral és investit novament alcalde de Vilanova, amb el suport d'ERC i ICV-EUiA

> Roig (CiU), alcalde d'Amposta per cinquena vegada consecutiva

> Imma Juan (CiU) repeteix a Deltebre però comença el mandat en minoria

> El republicà Miquel Anguera governarà en minoria l'Ajuntament de Mont-roig del Camp

> Ruíz-Gallardón promet que la gestió com a alcalde i president de la comunitat de Madrid no afectarà les institucions

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.