| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | diumenge, 16 de juny de 2024


diumenge, 15 de juny de 2003
>

Ruíz-Gallardón promet que la gestió com a alcalde i president de la comunitat de Madrid no afectarà les institucions

El PP governa en els ajuntaments de 31 capitals de província i el PSOE en setze

DOLORS BELLÉS .
El dirigent del PP Alberto Ruíz-Gallardón és des d'ahir alcalde de Madrid i president de la Comunitat, a causa de la crisi oberta en aquesta última institució per la dissidència de dos parlamentaris socialistes. Ruíz-Gallardón va ser investit alcalde durant un acte en què l'ombra dels dissidents Eduardo Tamayo i Teresa Sáez va fer-se molt present. Així, el nou alcalde de Madrid va aprofitar la investidura per prometre que la seva doble gestió no afectarà l'eficàcia de les dues institucions.


+ Ruíz-Gallardón, parla amb la tercera tinenta d'alcalde i regidora de Treball i Afers Socials, Ana Botella.  Foto: EFE.
L'ombra de Tam4ayo i Sáez també va ser present a Saragossa, on el líder del PSOE, José Luis Rodríguez Zapatero, va assistir a la presa de possessió de Juan Alberto Belloch com a alcalde de la ciutat i on va dir que no pararà «fins que els que han organitzat aquesta poca-soltada ho paguin». Precisament, Saragossa és un dels ajuntaments de deu capitals de província on el PSOE governarà a través de pactes amb altres formacions. Així, el PSOE dirigirà finalment setze ajuntaments de capitals de província, mentre que el PP dirigirà els de 31 capitals i IU només governarà a Còrdova. Navarra. El suport del PNB i EA a candidats socialistes va fer que UPN perdés alguna de les alcaldies més importants. Canàries. El pacte entre el PP i CC no es va complir en llocs com ara Gran Canaria i La Palma, on el PP ha perdut les alcaldies. Cantàbria. L'acord entre el PSOE i els regionalistes ha permès a aquests dos partits arrabassar al PP onze ajuntaments. Andalusia. L'acord entre el PSOE i IU es va incomplir en dotze localitats, entre les quals, Cama, on IU governarà amb el suport del PP. Castella-la Manxa. El PSOE governarà en tres capitals i el PP manté Toledo i Ciudad Real. Astúries. Hi destaca l'incompliment del pacte entre el PSOE i IU a Morcín i Grado, i els socialistes hi tenen la majoria d'alcaldies. Extremadura. Les grans ciutats com ara Badajoz, Càceres i Mèrida seran governades pel PP. Castella i Lleó. La majoria d'alcaldies van quedar a les mans del PP, partit que governarà en sis de les nou capitals de província. Galícia. Els pactes reeditats pel BNG i el PSG han permès a aquestes dues forces obtenir les alcaldies de diverses de les principals ciutats, tot i que el PP té Ourense i Ferrol. La Rioja. Un total de 106 ajuntaments dels 174 seran governats pel PP. Aragó. Les tres capitals -Saragossa, Osca i Terol- i la majoria de pobles se ran governats pel PSOE.

 NOTÍCIES RELACIONADES

> PSOE, a Saragossa

> El PP, a Palma

> Barberá, a València

> El republicà Miquel Anguera governarà en minoria l'Ajuntament de Mont-roig del Camp

> Imma Juan (CiU) repeteix a Deltebre però comença el mandat en minoria

> Roig (CiU), alcalde d'Amposta per cinquena vegada consecutiva

> Sixte Moral és investit novament alcalde de Vilanova, amb el suport d'ERC i ICV-EUiA

> Jordi Baijet és proclamat alcalde de Sitges amb els vots a favor de l'Entesa, ERC i AxS

> Josep Antoni Blanco augmenta el seu domini

> Joan Aguado repeteix a l'alcaldia de Vilafranca tot esperant que ERC es decideixi a fer govern

> Batalla (CiU) pren possessió de l'alcaldia de Valls amb el suport d'ERC i el PP

> Sabaté és reelegit alcalde de Tortosa i es compromet a consensuar els grans projectes

> Govern i oposició ofereixen discussió i consens en la constitució del govern de Reus

> Nadal anuncia en la investidura que convocarà un concurs internacional per redefinir Ponent

> Amb les claus de la ciutat

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.