| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | diumenge, 16 de juny de 2024


diumenge, 15 de juny de 2003
>

Nadal anuncia en la investidura que convocarà un concurs internacional per redefinir Ponent

El convergent pren possessió com a nou alcalde de Tarragona per quart mandat consecutiu i promet consens a l'oposició

FRANCESC REVERTÉ . Tarragona
El mandat actual estarà presidit pel consens. Així ho va prometre Joan Miquel Nadal, escollit ahir per majoria absoluta nou alcalde de Tarragona gràcies als vots del PP. L'alcalde va demanar als grups que queden a l'oposició que es deixin de partidismes i que col·laborin en els reptes que la ciutat ha d'afrontar durant un mandat en què es definirà la nova façana marítima i s'enllestirà la revisió del pla general. Precisament, Nadal va revelar ahir els primers fruits d'aquest consens, i va anunciar per sorpresa l'acord per convocar un concurs internacional per redefinir «paisatgísticament» la zona de Ponent. La sessió plenària va estar marcada per les interrupcions de membres de la CGT, que es van concentrar davant l'ajuntament.




Les reunions que el des d'ahir ja alcalde de Tarragona va mantenir les darreres setmanes amb els partits polítics no van servir només per parlar de possibles pactes. Segons va revelar ahir durant el discurs d'investidura, Nadal va arribar a l'acord amb tots els partits de convocar aquest mandat un concurs internacional, de manera similar a com s'ha fet amb l'avantprojecte de remodelació de la façana marítima, que redefineixi la zona de Ponent i la integri «paisatgísticament» amb el centre. Segons va explicar ahir l'alcalde, es buscarà un «arquitecte de talla», que tindrà l'encàrrec de remodelar la zona i crear «espais sostenibles». Aquest no ha estat l'únic acord que s'haurà de concretar durant el que Nadal va vendre com el mandat del consens: el batlle va estendre la mà a tots els grups, també als que, segons el seu parer, «s'han autoexclòs», per consensuar set grans objectius que ha de complir la ciutat els pròxims quatre anys (seguretat ciutadana, revisió del pla general, desenvolupament de Llevant, modernització de la xarxa viària, integració de capes socials desfavorides, fer la via subterrània del tren i aplicació del projecte per remodelar la façana marítima). En aquest sentit, Nadal va demanar a tots els grups que s'asseguin a debatre el projecte de Ricardo Bofill, però els va advertir que abans del 30 d'octubre vinent «hem de definir el projecte que volem entregar a la ciutat». Nadal va ser escollit ahir altre cop alcalde per quart any consecutiu, i ho va aconseguir en primera votació per primer cop des de l'any 1991, gràcies als vots del PP. Els grups que han quedat a l'oposició van criticar el pacte, i Dolors Comas va rebre una sorollosa xiulada quan va acusar Nadal de «governar altre cop amb el partit de la guerra i el xapapote». Santi Pallàs no marxa En un segon ple extraordinari, es va anunciar el repartiment de carteres i es va aprovar, amb vots en contra de l'oposició, crear un nou càrrec de confiança que assumirà el f ins ahir regidor de CiU Santi Pallàs, el d'assessor en matèria de serveis.

 NOTÍCIES RELACIONADES

> LES FRASES

> Govern i oposició ofereixen discussió i consens en la constitució del govern de Reus

> Sabaté és reelegit alcalde de Tortosa i es compromet a consensuar els grans projectes

> Batalla (CiU) pren possessió de l'alcaldia de Valls amb el suport d'ERC i el PP

> Ruíz-Gallardón promet que la gestió com a alcalde i president de la comunitat de Madrid no afectarà les institucions

> El republicà Miquel Anguera governarà en minoria l'Ajuntament de Mont-roig del Camp

> Imma Juan (CiU) repeteix a Deltebre però comença el mandat en minoria

> Roig (CiU), alcalde d'Amposta per cinquena vegada consecutiva

> Sixte Moral és investit novament alcalde de Vilanova, amb el suport d'ERC i ICV-EUiA

> Jordi Baijet és proclamat alcalde de Sitges amb els vots a favor de l'Entesa, ERC i AxS

> Amb les claus de la ciutat

> Mombiela recull el testimoni de Pomés, que ha estat 12 anys alcalde de Sant Pol

> Miquel Rubirola (CiU) recupera l'alcaldia d'Arenys de Mar quatre anys després

> Pineda estrena el seu govern més ampli

> El PSC de Malgrat governarà amb CiU i PP amb un pacte que es tancarà aquesta pròxima setmana

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.