| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | diumenge, 16 de juny de 2024


diumenge, 15 de juny de 2003
>

Sixte Moral és investit novament alcalde de Vilanova, amb el suport d'ERC i ICV-EUiA

El regidor Joan Ignasi Elena es va estrenar com a portaveu del grup socialista durant la constitució del nou Ajuntament

Jordi Valls (ICV), encoratjat a continuar en el govern malgrat que no hi ha hagut bona entesa amb el PSC al Garraf

LAURA MARÍN . Vilanova i la Geltrú
Poques sorpreses hi van haver ahir en la constitució de l'Ajuntament de Vilanova: l'alcaldia torna a ser a les mans del partit socialista -l'assumirà novament Sixte Moral-, gràcies al suport d'ERC i ICV-EUiA, que continuaran formant part de l'equip de govern. Poc abans de la celebració del ple extraordani, els caps de llista dels tres partits d'esquerres van signar el document d'acord que ha marcat la base de la renovació del pacte tripartit. A partir d'aquest document, les tres forces desenvoluparan un nou pla de mandat en què quedaran recollides totes les iniciatives que el nou equip de govern té intenció de tirar endavant en els pròxims quatre anys.

Sixte Moral tornarà a governar amb majoria absoluta quatre anys més a Vilanova, al costat d'ERC i ICV-EUiA. En el discurs d'investidura, Sixte Moral va dibuixar ja les línies sobre les quals començarà a treballar el nou govern i que es recullen en l'acord que ja han signat els tres partits: incrementar els recursos destinats a les polítiques de cohesió social, donar a conèixer el patrimoni cultural de la ciutat, promoure la participació i el civisme, potenciar els recursos humans i tècnics de l'Ajuntament, desenvolupar un urbanisme respectuós amb l'entorn i amb els usos agrícoles, promoure polítiques d'habitatge, generar nous llocs de treball i continuar establint complicitats amb la resta de ciutats mitjanes en defensa del territori. Prèviament al discurs de Moral, els caps de llista de cada partit van tenir un torn de paraula, que Jordi Valls (ICV-EUiA) va aprofitar per mostrar el seu rebuig a l'actitud del partit socialista a la resta del Garraf, per haver forçat pactes «innecessaris», una situació que espera que se solucioni els pròxims dies. Però Valls va destacar la bona entesa que hi havia hagut a Vilanova i el desig de començar a treballar en el nou pla de mandat. Amb un «salut i república!» va acabar el seu discurs el cap de llista d'ERC, Tomàs Álvaro, que va titllar de «programàtic» l'acord que tornarà a «donar estabilitat a la ciutat». Els dos regidors republicans van ser els únics que van prometre «per imperatiu legal» la seva lleialtat al Rei i a la Constitució Espanyola; mentre que el nou regidor del PP, Òscar Carretero, ho va fer aixecant-se i amb un «lo juro». Santi Rodríguez (PP) va fer referència durant la seva intervenció als seus resultats electorals i als mals auguris que no es van complir. Rodríguez va dir que representen «la moderació i el centrisme que no troba reflex en aquest govern». El cap de l'oposició, Esteve Orriols, va assegurar que el grup continuarà exercint una oposició positiva i va manifestar clarament el seu desig de participar en el desenvolupament del Garraf -una insinuació cap al Consell Comarcal. Joan Ignasi Elena es va estrenar com a portaveu del partit socialista amb un discurs en què va fer una crida al diàleg amb l'oposició i la ciutadania: «Ha estat un plaer compartit pel govern, perquè ens obliga a parlar i negociar.» Durant el ple també es va homenatjar els 12 regidors que van formar part de l'anterior mandat i que no repeteixen.

 NOTÍCIES RELACIONADES

> Discursos institucionals, emotius i avorrits

> LES FRASES

> Jordi Baijet és proclamat alcalde de Sitges amb els vots a favor de l'Entesa, ERC i AxS

> Josep Antoni Blanco augmenta el seu domini

> Joan Aguado repeteix a l'alcaldia de Vilafranca tot esperant que ERC es decideixi a fer govern

> Joan Amat, investit alcalde de Sant Sadurní d'Anoia amb els vots de CiU i ERC

> ERC i CiU de Gelida pacten mitja hora abans del ple i compartiran l'alcaldia

> La socialista Helena Arribas es converteix en la primera alcaldessa del Vendrell

> S'ha acabat la Catalunya dual

> CiU s'enfila a l'alcaldia de Calafell tot i ser la tercera força, gràcies al vot de Parera

> Roig (CiU), alcalde d'Amposta per cinquena vegada consecutiva

> Imma Juan (CiU) repeteix a Deltebre però comença el mandat en minoria

> El republicà Miquel Anguera governarà en minoria l'Ajuntament de Mont-roig del Camp

> Ruíz-Gallardón promet que la gestió com a alcalde i president de la comunitat de Madrid no afectarà les institucions

> Batalla (CiU) pren possessió de l'alcaldia de Valls amb el suport d'ERC i el PP

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.