| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | diumenge, 16 de juny de 2024


diumenge, 15 de juny de 2003
>

Joan Amat, investit alcalde de Sant Sadurní d'Anoia amb els vots de CiU i ERC

L'abstenció d'AMI dibuixa el pacte tripartit, que ha estat en perill per les pressions d'ERC de Gelida

MAITE MONTROI . Sant Sadurní d'Anoia
Cap sorpresa en la sessió de constitució de l'Ajuntament de Sant Sadurní. El cap de llista convergent, Joan Amat, va ser proclamat ahir per tercer cop consecutiu alcalde de la vila, amb els vots del seu partit i els d'ERC i amb l'abstenció d'AMI-ICV, amb la qual cosa es perfila el que serà el nou govern tripartit. El pacte, però, va perillar per uns moments per les pressions d'ERC, que volia assegurar-se el suport de CiU a Gelida, i que va amenaçar de trencar el pacte de Sant Sadurní. El PSC sadurninenc, per la seva banda, va fer un discurs farcit de crítiques a ERC i AMI per alinear-se amb CiU.

El consistori de Sant Sadurní, que es va formar ahir conté set cares noves: Xavier Vidiella i Xavier Rojo, de CiU; Joan López i Xavier Rodríguez, del PSC; Albert Prat i Josep Maria Ribes, d'ERC: Dolors Montserrat, del PP, i Isidor Rando, d'AMI-ICV. L'acte de constitució del nou Ajuntament va tenir lloc a la capella de l'Índex i Joan Amat (de CiU) va ser proclamat alcalde per tercer cop consecutiu, amb els set vots del seu partit, els tres d'Esquerra i l'abstenció d'AMI. El cap de llista socialista, Salvador Domènech, va rebre els vots dels cinc representants de la seva formació i la representant del PP, Dolors Montserrat, es va votar a ella mateixa. Aquest repartiment de vots perfila el que serà el nou govern tripartit, amb CiU, ERC i AMI. Gairebé tots els discursos hi han fet referència. Així, el cap de llista d'ERC, Albert Prat, va manifestar que la seva formació havia establert relacions amb AMI «pel seu programa» i amb CiU «per la bona entesa mantinguda tots aquests anys de govern conjunt». Per la seva banda, el cap de llista socialista, Salvador Domènech, va ser força dur amb ERC i AMI, i va pronunciar un discurs farcit d'acusacions cap a les dues formacions, sobretot la republicana, amb afirmacions com «ERC ha descartat un pacte de progrés per motius que no tenen a veure amb el programa electoral» o «és poc explicable que formacions suposadament d'esquerres s'aliïn amb la centre-dreta.» El nou alcalde va obviar les referències al pacte i va fer un discurs en què va defensar la classe i el sistema polític. Va manifestar que «els reptes» a què ha de fer front Sant Sadurní, com el pla general, l'ensenyament i la immigració, «requereixen el consens de tots els grups». Tot i la tranquil·litat aparent, el pacte va estar en perill per uns moments. (Més informació en el tema de Gelida.)

 NOTÍCIES RELACIONADES

> La dimensió desconeguda

> LES FRASES

> ERC i CiU de Gelida pacten mitja hora abans del ple i compartiran l'alcaldia

> La socialista Helena Arribas es converteix en la primera alcaldessa del Vendrell

> S'ha acabat la Catalunya dual

> CiU s'enfila a l'alcaldia de Calafell tot i ser la tercera força, gràcies al vot de Parera

> Palamós. Cadaqués. Santa Coloma de Farners. Aiguaviva. Roses. Girona.

> Joan Clos és proclamat alcalde de Barcelona i critica les «polítiques antisocials» del PP

> Els partits d'esquerra acaparen la majoria d'alcaldies a Catalunya, amb ERC com a força decisiva

> Nadal, Pérez i Sabaté revaliden l'alcaldia sense sorpreses a Tarragona, Reus i Tortosa

> Joan Aguado repeteix a l'alcaldia de Vilafranca tot esperant que ERC es decideixi a fer govern

> Josep Antoni Blanco augmenta el seu domini

> Jordi Baijet és proclamat alcalde de Sitges amb els vots a favor de l'Entesa, ERC i AxS

> Sixte Moral és investit novament alcalde de Vilanova, amb el suport d'ERC i ICV-EUiA

> Roig (CiU), alcalde d'Amposta per cinquena vegada consecutiva

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.