| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | diumenge, 16 de juny de 2024


diumenge, 15 de juny de 2003
>

La socialista Helena Arribas es converteix en la primera alcaldessa del Vendrell

El PSC negocia amb el PP per formar un govern estable, però avisa que està preparat per governar en minoria

ALBERT MERCADER . El Vendrell
El Vendrell ja té la primera alcaldessa de la seva història. La cap del PSC a l'Ajuntament, Helena Arribas, va ser investida ahir en el ple de constitució de l'Ajuntament amb els nou vots de la seva formació -la llista més votada-, davant els onze vots en blanc de CiU, el PP i la PpC, i el vot per a ERC. La nova alcaldessa, en el discurs d'investidura, va apuntar que el seu partit, tot i que està disposat a governar en minoria, té la voluntat de concretar acords per tenir un govern estable. De fet, l'únic partit amb el qual està parlant el PSC per formar aquest govern és el PP. I per evitar dubtes, el regidor del socialista Josep Lluís Pasqual va manifestar: «Només dialogarem amb CiU, el PP i ERC», tot deixant de banda la PpC.

No hi va haver novetats. La socialista Helena Arribas va ser proclamada ahir alcaldessa del Vendrell, tot i que no va ser a temps d'establir, abans de la constitució de l'Ajuntament, cap acord de govern amb el PP, tal com volia el PSC. Arribas va prendre possessió del càrrec en un saló de plens ple a vessar. Va apuntar que els regidors del PSC estan a punt per «construir el projecte del canvi que han demanat els electors», i va insistir que realitzarà «un exercici de diàleg per fer un govern estable i plural, com ja he començat a fer». Abans de l'alcaldessa, havia parlat el número dos del PSC, Josep Lluís Pasqual, que havia deixat clar que el partit referma la seva voluntat de diàleg, però només amb CiU, el PP i ERC. Així, deixava volgudament de banda la Plataforma per Catalunya, que lidera August Armengol, una formació amb la qual els socialistes han dit diverses vegades que no tenen la intenció de pactar, i que la relació entre el PSC i la PpC se cenyirà només «al respecte escrupolós dels càrrecs». Precisament, Armengol va ser el primer de parlar. Va llançar atacs contra la classe política, a qui va fer responsable del «descrèdit» amb què és considerada pels ciutadans, i va dir que des de l'oposició «exigirà» el compliment, a la localitat, de la llei d'estrangeria -moment en què es van sentir alguns xiulets entre el públic-. El cap del partit ultradretà va dir que la PpC «és una plataforma del sentit comú» i es va oferir al govern dient que el seu partit no entrarà en cap «dinàmica destructiva». El cap d'ERC, Eladi Llop, va justificar la seva abstenció en el fet que el seu partit no havia pogut ser decisiu en la confecció del nou govern, i va advertir que ERC, des de l'oposició, serà «inflexible en la petició de transparència». Després, el candidat del PP, Francesc Caralt, va dir que si parlava no era per fer un «míting», i que la seva intenció és només treballar pel poble. Qui va fer el discurs més emotiu va ser el cap de l'oposició, Benet Ja né, que va dir que li dol no continuar a l'alcaldia després de vuit any de ser-hi. «Em dirien que no tinc sentiments si no ho digués», va manifestar. Una afirmació que va fer amb signes d'estar emocionat. Jané va justificar la seva abstenció en la voluntat de CiU de «no distorsionar l'elecció de l'alcalde», i va dir que des de l'oposició continuarà treballant pels ciutadans. Pasqual va intervenir més tard per definir les prioritats del nou govern, que són: fer un creixement equilibrat del Vendrell, revitalitzar l'economia, fomentar les polítiques d'igualtat i mantenir l'austeritat i la transparència en les finances.

 NOTÍCIES RELACIONADES

> LES FRASES

> Els antifeixistes i el casament

> LES FRASES

> S'ha acabat la Catalunya dual

> CiU s'enfila a l'alcaldia de Calafell tot i ser la tercera força, gràcies al vot de Parera

> Palamós. Cadaqués. Santa Coloma de Farners. Aiguaviva. Roses. Girona.

> Joan Clos és proclamat alcalde de Barcelona i critica les «polítiques antisocials» del PP

> Els partits d'esquerra acaparen la majoria d'alcaldies a Catalunya, amb ERC com a força decisiva

> Nadal, Pérez i Sabaté revaliden l'alcaldia sense sorpreses a Tarragona, Reus i Tortosa

> Girona té per primer cop govern tricolor, i el PSC dóna inesperadament l'alcaldia d'Anglès a ERC

> ERC i CiU de Gelida pacten mitja hora abans del ple i compartiran l'alcaldia

> Joan Amat, investit alcalde de Sant Sadurní d'Anoia amb els vots de CiU i ERC

> Joan Aguado repeteix a l'alcaldia de Vilafranca tot esperant que ERC es decideixi a fer govern

> Josep Antoni Blanco augmenta el seu domini

> Jordi Baijet és proclamat alcalde de Sitges amb els vots a favor de l'Entesa, ERC i AxS

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.