| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | diumenge, 16 de juny de 2024


diumenge, 15 de juny de 2003
>

Sabaté és reelegit alcalde de Tortosa i es compromet a consensuar els grans projectes

El líder socialista va rebre el suport dels signants del Pacte per una Tortosa de Progrés i també d'Independents per l'Ebre

LURDES MORESO . Tortosa
Joan Sabaté va ser reelegit ahir alcalde de Tortosa amb el suport de tretze regidors de la corporació, els set dels socialistes, dos d'ERC, dos d'ICV-UPTEP (les tres forces que han signat el Pacte per una Tortosa de Progrés) i dos més d'Independents per l'Ebre, que considera la invitació d'entrar a formar part del govern tortosí, tot i que durant els pròxims dies caldrà negociar les condicions. CiU, PP i UPE van oferir al nou govern liderat per Sabaté la seua col·laboració, una proposta que l'alcalde va acceptar i a més es va comprometre a consensuar els grans projectes. A banda de la proclamació de l'alcalde també van prendre possessió del càrrec de regidor els altres vint membres de la corporació, una corporació que inclou set cares noves.


+ Els vint-i-un regidors que formen la corporació municipal de Tortosa, presidida per Joan Sabaté.  Foto: ABRAHAM SEBASTIÀ.
El ple de constitució de l'Ajuntament de Tortosa no va donar cap sorpresa i tal com estava previst el socialista Joan Sabaté va ser proclamat (per segon cop) alcalde amb el suport dels dos partits en què divendres va segellar el Pacte per Tortosa de Progrés (ERC i ICV-UPTEP) i també amb el suport dels dos regidors d'Independents per l'Ebre (IPE), ja que l'assemblea local del grup independent va decidir votar Sabaté i considerar la invitació d'entrar a formar part del govern municipal. «Assumeixo la presidència de la corporació amb la voluntat de servir Tortosa», va dir Sabaté després de ser reelegit alcalde. I va afegir: «Tenim un repte important que és aturar el Plan Hidrológico Nacional, un projecte tan nefast per a les Terres de l'Ebre com per a Catalunya i, fins i tot, per al conjunt de l'Estat.» L'alcalde també va reclamar la creació de la vegueria i l'execució de les inversions en infraestructures previstes al pla territorial de les Terres de l'Ebre. Tot i que el cartipàs encara no està configurat, hi ha un acord dels socialistes, ERC i ICV de formar govern conjunt i d'incorporar IPE. Per tant, seran CiU, PP i UPE els grups municipals que es quedaran a l'oposició, tres grups que ahir van reclamar a Sabaté consens en els projectes més importants, un consens que Sabaté va acceptar. «Farem una oposició constructiva i estem disposats a consensuar els projectes més importants, però això vol dir diàleg amb l'oposició», va dir el portaveu de CiU, Ferran Bel. En la mateixa línia es va manifestar el portaveu del PP, Joaquim Fabra: «El Partit Popular no s'oposarà sistemàticament a tots els projectes que elabore el govern municipal, oferim la nostra col·laboració.» I també va reclamar consens al portaveu d'UPE, Vicent Lluesma. Condicions d'IPE Independents per l'Ebre van donar ahir suport a Sabaté, però serà durant els pròxims dies quan es negociarà la seua entrada al govern. En aquest sentit, IPE condiciona la seua incorporació a l' equip de govern a les negociacions entre els quatre grups, sobre la base dels respectius programes electorals i el seu manifest per la democràcia participativa. A més, Franquet va relacionar el govern de Tortosa amb el del Consell del Baix Ebre, on podrien pactar el PSC, ERC i els independents.

 NOTÍCIES RELACIONADES

> Mestres de cerimònies

> LES FRASES

> Batalla (CiU) pren possessió de l'alcaldia de Valls amb el suport d'ERC i el PP

> Ruíz-Gallardón promet que la gestió com a alcalde i president de la comunitat de Madrid no afectarà les institucions

> El republicà Miquel Anguera governarà en minoria l'Ajuntament de Mont-roig del Camp

> Imma Juan (CiU) repeteix a Deltebre però comença el mandat en minoria

> Roig (CiU), alcalde d'Amposta per cinquena vegada consecutiva

> Sixte Moral és investit novament alcalde de Vilanova, amb el suport d'ERC i ICV-EUiA

> Jordi Baijet és proclamat alcalde de Sitges amb els vots a favor de l'Entesa, ERC i AxS

> Josep Antoni Blanco augmenta el seu domini

> Govern i oposició ofereixen discussió i consens en la constitució del govern de Reus

> Nadal anuncia en la investidura que convocarà un concurs internacional per redefinir Ponent

> Amb les claus de la ciutat

> Mombiela recull el testimoni de Pomés, que ha estat 12 anys alcalde de Sant Pol

> Miquel Rubirola (CiU) recupera l'alcaldia d'Arenys de Mar quatre anys després

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.