Opinió

 

<99/169>

Vicent Partal

30.03.2010

Que siga veritat

El PSC ha 'aparcat' José Zaragoza i ha anunciat una campanya que defugirà la por, els atacs personals i l'agressivitat gratuïta. Que siga veritat perquè, si ho és, serà bo per a tothom.

N'ignore els motius. Segurament que la cançoneta contra el PP de Zaragoza ja no vendria ben res després del pacte del País Basc i de tants pactes a la basca de l'Ajuntament de Barcelona. O potser és que les enquestes són tan contundents, a hores d'ara, que atacar Convergència a la manera de Zaragoza solament serviria per tancar al PSC les portes de l'únic govern en què sembla que pogués mantenir-se encara per Nadal: el de la famosa 'sociovergència'. O potser és, fins i tot, que el president Montilla vol imposar un altre estil, en vist del poc rendiment polític que li ha donat el tripartit.

Siga com siga, aquesta és una bona notícia. Era molt cansat haver d'aguantar, una vegada i una altra, la cantarella hipòcrita que Zaragoza havia imposat amb mà de ferro. Professionalment, ha aconseguit allò que volia, no se li pot pas negar. Però res no dura cent anys i la seua etapa ja s'ha acabat. Un senyal més, segurament, que s'acosta un gran canvi en la política catalana.

Mail Obert