Opinió

 

<99/169>

Vicent Partal

09.03.2010

Trens i llum. Per què?

De tant en tant neva. Ahir molt. Va ser un fet excepcional, però hem pogut anar tirant..., tret dels trens i de la llum. Com pot ser que, una vegada més, 200.000 abonats hagen hagut de passar la nit a les fosques o que uns centenars d'usuaris s'hagen vist atrapats dins els trens? Una vegada més.

La sorpresa d'ahir fou que tant el govern com els ajuntaments responien, invariablement amb evasives incòmodes, les preguntes sobre quan i com s'adobaria l'avaria de la llum. Quan l'any 2007 Barcelona va restar a les fosques, van parlar molt de multes i van perjurar que no tornaria a passar. Però ara fa una certa angúnia de llegir, entre línies, que el govern no pot fer sinó 'obligar' les empreses a participar en les reunions.

Anit, segons que vaig entendre, van decidir (qui?) que no es podia fer res fins que no fóra de dia: fins avui al matí. I per tant van optar per deixar a les fosques 200.000 persones. Home! Les dificultats meteorològiques són poc previsibles i ningú no nega que trobar segons què al mig d'una muntanya sigui fàcil. Però tampoc no crec que puguem acceptar així com així que tanta gent es trobe sense llum, precisament la nit més freda de l'any. Ni, hi insistesc, que ens tornem a trobar amb trens que no van ni avisen, i això que ara ja són de la Generalitat, que deia que s'esforçaria, sobretot, a tractar bé els clients –vist que no podia oferir gaire res més.

Trens i llum. Per què? Per què precisament trens i llum una vegada i una altra i una altra?

Mail Obert