Opinió

 

<99/169>

Vicent Partal

11.03.2010

Intolerable

Que aquesta nit milers de persones, amb el fred que feia, l'hagen passada a les fosques és intolerable. I que l'hi hagen passada per tercera nit consecutiva, del tot indecent. En són responsables les elèctriques, és clar, però també el govern, incapaç d'imposar-se i de defensar els ciutadans que representa.

La Wikipedia en anglès té aquesta llista de les principals apagades de tot el món d'aquestes darreres dècades. Tret d'algun cas anecdòtic, cap de les grosses no ha durat tres nit seguides. Perquè, per molt que algú ho insinuàs ahir, això no és normal. De cap de les maneres. No és normal que no es puga reparar l'avaria ni que caiguen les torres. Però, sobretot no ho és, que no es puga fer res i que no hi haja més recurs que el d'esperar que els treballadors arreglen cables.

Ara, la frustració més gran de totes és que el poder polític no puga fer res per garantir la normalitat de la vida dels ciutadans. Aquests dies hem vist com el govern de la Generalitat era incapaç de fer quadrar FECSA-Endesa i REE. Hem vist fins i tot el president Montilla visitant la seu de FECSA, essent així que era el president de FECSA, em sembla, a mi, qui havia d'haver estat cridat a Palau i esbroncat. I obligat a reaccionar. Quin sentit té la democràcia, si el compliment del contracte social està en mans d'unes empreses que l'administració no pot controlar de cap manera?

Avui és un altre dia i comença el camí cap a la quarta nit sense llum per a alguns milers de ciutadans d'aquest país. El cicle informatiu ha canviat i la centralista premsa barcelonina té ara una nova estrella. Però, quan s'acabe el dia, vindrà la nit i em tem que milers de persones continuaran passant un calvari que no es mereixen. I ens anirem indignant...

Mail Obert