Opinió

 

<99/169>

Vicent Partal

24.02.2010

El Cèsar té la mà foradada

Ha fet fortuna aquella frase sobre l'honestedat que Cèsar recomana a la seua dona, segons que Plutarc li atribueix: no solament has de ser honrada, sinó que també has de semblar-ho. Imagineu-vos si, per comptes de parlar de la dona del Cèsar, parlàssem de Cèsar mateix. Del president Camps, en aquest cas, i dels seus increïbles comptes públics.

Ahir en les Corts Valencianes van mostrar-se les declaracions de béns de tots els seus membres. I en el cas del president de la Generalitat, resulta que els seus béns són un pis compartit amb la seua dona, per valor de cent mil euros, un cotxe que ja té quinze anys, una llibreta amb nou-cents euros (no m'he equivocat, no: 900) i una altra, de compartida amb la dona, de dos mil euros. És creïble això?

A mi, em sembla que no. I que Camps amaga dades, simplement. Jo encara no sé si és honest, però semblar-ho, segons aquella màxima un pèl masclista de Juli Cèsar, no és que ho semble gaire, no. Perquè les dades són increïbles, simplement.

Vejam. El president Camps, pel càrrec que deté, rep un sou de 80.000 euros anuals. Des que fou elegit, el 2003, per tant, ha guanyat, pam amunt, pam avall, mig milió d'euros. I m'he de creure que en set anys no ha pogut estalviar-ne sinó 3.000? Fins i tot comptant els cent mil que diu que val el seu pis, se n'hauria gastats, doncs, 400.000, com a mínim. A raig. I considerant que la major part del dia ho té tot pagat, és que el molt honorable té la mà foradada? Perquè, fent números, així per alt, resulta que Camps s'ha d'haver gastat 200 euros cada dia del seu mandat, si més no, per a ser tan pobre com és. I això si és que no entren més diners a sa casa que els del seu sou, que costa de creure.

Sincerament, m'ha semblat que, volent seguir Plutarc Camps, s'ha ficat tot solet dins la cova. O és un malgastador o no ens en podem fiar.

Mail Obert