Opinió

 

<97/169>

Vicent Partal

23.03.2010

Matas: és l'hora


Molt honorable ex-president, avui és la vostra hora. Un jutge us interrogarà sobre totes aquelles coses que tants hem dit que passaven i que vós i el vostre entorn negàveu. I és possible, és una possibilitat tan solament, que avui al vespre la vostra situació personal haja canviat molt. No me n'alegraré personalment, si és així, però me n'alegraré pel país.

Us esperen nou càrrecs (prevaricació, suborn, apropiació indeguda, malversació, falsedat documental, tràfic d'influències, emblanquiment de capitals, delicte fiscal i electoral) , que no són pocs. I una revisió a fons del vostre pas per la vida política, com a dirigent del PP, com a ministre espanyol, com a president. Us imagine nerviós pensant per on eixirà el fiscal. Té material de sobres. Des del velòdrom al 'palauet', del pis de Madrid al pis de la Colònia de Sant Jordi, del finançament irregular del PP al finançament irregular de vós mateix.

Però avui no estareu nerviós vós i prou. Nosaltres, també. Perquè la corrupció, ex-president Matas, és desagradable, però més ho és encara de veure que expliques als quatre vents la vida i els negocis dels corruptes i el poble, el nostre, els vota malgrat tot. Incrèdul, supose. M'agradaria saber ja si aquest vostre pas pel jutjat demostrarà a alguns de quina pasta sou vós i els vostres amics de l'altra banda de la mar. I si això anuncia cap canvi, si representa cap tomb vers la decència.

Mail Obert