Opinió

 

<97/169>

Vicent Partal

16.03.2010

Batlles

Enmig del caos la proximitat als electors compta i els batlles, per damunt dels colors polítics, són els qui parlen en un llenguatge que la gent entén i els qui diuen coses que tothom esperava que algú diguera.

Evidentment, ha estat FECSA-Endesa el centre de la indignació dels electes locals. Però no únicament. El manifest deixa ben clar que hi ha hagut responsabilitats de l'empresa, les més greus, però també del govern. I que una situació com la que s'ha viscut no és tolerable que es repeteixi.

El contrast amb l'entrevista del president Montilla que TV3 va oferir ahir és ben clar. Malgrat la bona tasca de Mònica Terribas, no hi hagué manera que el molt honorable acceptàs que la situació havia desbordat el govern. Solament va admetre petites errades informatives i para de comptar. Ni tan solament va deixar aflorar el menor indici d'autocrítica; a tot estirar, una mica de malestar i de confusió en alguna pregunta.

Són les dues cares de la moneda, que no són, recalquem-ho, cares de partits diferents. El manifest dels batlles, també el signen els del PSC. I això, en un moment com l'actual diu molt i significa molt.

Mail Obert