Opinió

 

<96/169>

Vicent Partal

26.03.2010

La responsabilitat del Vaticà

Els casos de religiosos o capellans pederastes dins l'Església Catòlica reclamen més atenció. Perquè cada vegada és més greu la hipocresia, per dir-ho suaument, de la institució vaticana. Ho amagaven i ho consentien; el papa mateix en persona, segons que s'ha sabut ara. I això és simplement intolerable i reclama mesures contundents. Judicials també.

Els casos són cada vegada més públics i dibuixen una tendència malalta al si de l'església. Jo no en sé la causa, però el fet és que la pederàstia hi és un mal molt estès, de cap manera una anècdota. I la pederàstia no consentida, ans basada en l'abús de poder d'un adult (religiós o no) sobre els xiquets que s'hi acosten, és un delicte perseguit en tot el món.

El Vaticà, doncs, no pot justificar, com és va saber ahir, que tapava un sacerdot pederasta al·legant que 'era malalt'. Potser ell era un malalt, però els qui consentien que violara dos-cents xiquets sords i no feien res per impedir-ho a mi em sembla que només els puc descriure dient que eren uns delinqüents. I uns immorals.

Mail Obert