Opinió

 

<95/169>

Vicent Partal

28.05.2010

Soledat

CiU va salvar ahir per la punta dels cabells el govern Zapatero... invocant el rigor i la responsabilitat envers Europa –m'agradaria d'entendre, algun dia, per què sempre el responsable ha de ser un català... Però, en fi, Zapatero es va veure ahir sol. Tot sol i acorralat del tot.

Tan sol i acorralat que CiU li féu saber que no votaria els pressupostos, de manera que és més que possible que ens vegem abocats a unes eleccions avançades a primers de l'any vinent. I qui sap si la preocupació d’evitar la coincidència de les eleccions catalanes i les espanyoles no és una explicació addicional del gest de CiU, perquè una derrota del govern espanyol ahir hauria precipitat les coses.

Zapatero s'ha salvat, doncs, de caure ara mateix, però, vista la votació d'ahir, és obvi que s'ha quedat sol amb els seus diputats, que no té ni un sol vot que no siga dels seus i que així no arribarà gaire lluny. El futur és, per tant, molt fosc per als socialistes i, en aquest moment, sembla quasi impossible que el seu govern puga arribar al final de la legislatura. Però el cas és que aquest no és, ni de bon tros, el mal més gros del país, de l'estat, d'Europa.

Mail Obert