Opinió

 

<95/169>

Vicent Partal

17.05.2010

Hereu en caiguda lliure

Les celebracions de la victòria del Barça potser han servit per tapar una miqueta els fets d'ahir al matí a Barcelona, però la gravetat d'aquests fets és gran. El govern municipal ha esclatat, amb la dimissió de Carles Martí, i els esforços de l'alcalde Hereu per a fer veure que sap on va ja no valen res. L'Ajuntament de Barcelona és un consistori sense rumb, amb un batlle en caiguda lliure.

L'esperpèntica consulta sobre la Diagonal no ha estat sinó una manera sorprenent de fer inconfusible la remor de fons contra l'equip de Jordi Hereu, que ja fa temps que se sentia. La prepotència del partit socialista el porta a la perdició i sembla que una bona part de la gent comença a convenir que cal un relleu a l'alcaldia i al govern.

Aquestes coses van així. Ningú no havia previst que el referèndum acabaria com ha acabat. Però, si ha servit de res, és per posar en relleu fins a quin punt el cansament pel govern de la ciutat és gran. Encara manca un any llarg per a les eleccions i, és clar, pot passar de tot, però tres dècades de govern ininterromput és un temps molt llarg. El PSC ja no té cap projecte per a Barcelona, que no siga provar de mantenir-se a tota costa en el poder, i la ciutat necessita un canvi.

Mail Obert