Opinió

 

<85/169>

Vicent Partal

20.12.2010

El dia de Mas

Li ha costat molt d'arribar a aquest matí. Li ha costat set anys ben llargs, que no deuen haver estat bons de passar i que no sé si podrà deixar de banda. Però, siga com siga, avui a les onze, al Parlament de Catalunya començarà la sessió d'investidura que pot portar-lo aquesta setmana mateix a la presidència de la Generalitat. És la seua hora, doncs.

Sobretot és l'hora de la seua política. La gent ha parlat amb claredat en les eleccions. Però no li ha donat la majoria absoluta que li hauria estalviat la darrera incertesa. Per tant, ha de fer política de la grossa des del primer moment.

En la constitució del parlament CiU, PSC i PP es van moure amb comoditat i van apartar tots els altres grups d'això que podríem anomenar l'espai central de la política catalana. Potser era un indici de què acabarà passant amb la investidura de Mas. Però el futur president s'ho haurà de guanyar encara. Durant els set anys d'oposició ha demostrat molta paciència i serenitat. Haurà de servir-se'n, ara també, però no en tindrà pas prou. Governar és un altra cosa.

Supose, i crec que seria la cosa correcta, que Artur Mas es beneficiarà dels famosos cent dies de respecte que se solen atorgar als presidents des que Napoleó va tornar d'Elba. Això no priva, tanmateix, que tots mirarem amb lupa els seus moviments, especialment el discurs d'avui, la votació que l'investirà i el nomenament dels consellers. I ell ho sap, és clar.

Mail Obert