Opinió

 

<84/169>

Vicent Partal

02.03.2011

D'Unió a Convergència

Unió Mallorquina ha decidit de dissoldre's i de fundar un nou partit que, curiosament, es dirà Convergència. La sagnia de les denúncies per corrupció ja era imparable i supose que amb el canvi de nom volen desmarcar-se'n, o intentar que el passat no es note –amb el canvi de nom, però, sobretot, amb un Josep Melià que ara té les mans lliures per a dirigir la nova formació. Però, ja n'hi haurà prou amb això?

El canvi de nom és molt complicat, poques setmanes abans d'unes eleccions que seran especialment importants. Crear una marca nova i posar-la en circulació no serà fàcil, de cap manera. Menys encara, si la nova Convergència ha de competir, tret que el canvi de nom facilite res, amb la nova Lliga Regionalista de Jaume Font, que vol ocupar un espai més o menys semblant al que fins ara havia estat privatiu de la Unió Mallorquina de Munar.

Supose que Melià, que és una persona sobradament preparada, deu haver fet el càlcul, amb el resultat que deu ser millor de deixar llast ara que no patir a les eleccions. Però la jugada és de molt de risc, perquè els convergents s'ho juguen tot a una carta. Si ixen i tenen presència al Consell de Mallorca o al parlament, saben que seran decisius, com ho han estat sempre en aquestes circumstàncies, i que el PSIB i el PP es barallaran per tenir-los al costat. Però si no ixen, si la solució Convergència no funciona, aleshores és ben probable que el projecte romanga aparcat per sempre més.

Ah, i que no detinguen ningú del nou partit per activitats fetes en el vell. Això seria, supose, el pitjor dels casos.

Mail Obert