Opinió

 

<84/169>

Vicent Partal

15.02.2011

Camps és radioactiu

El president de la Generalitat féu ahir un numeret. Reuní d'urgència el comitè electoral del PP valencià perquè el proclamara candidat a president. I per què tanta pressa? La resposta és que a Madrid hi ha qui no ho veu clar, que siga ell el candidat, per les seues complicacions amb la justícia...

Cal recordar, en aquest sentit, que el comitè electoral espanyol del PP havia estat també convocat aquesta mateixa setmana, i que no hi havia en l'agenda la proclamació de Camps com a candidat a les eleccions valencianes. Per tant, és evident que allò que el president vol amb aquest gest de força és fer-se acceptar com a candidat per la via dels fets.

La data de les eleccions s'acosta i el PP no sap encara què fer. Saben que Camps no tindrà dificultats electorals per a repetir com a president, saben que una majoria de valencians el votarà, però no saben si podrà continuar esquivant la justícia com fins ara. Els dirigents populars valencians han començat a connotar negativament la justícia des que la fiscalia va demanar una multa per un possible delicte de suborn passiu impropi, però fins i tot ells saben que això no porta enlloc i temen que Camps no haja arribat al límit del seu joc amb els tribunals: just a tocar de la primera condemna.

I els importa això? Si el País Valencià fóra independent, segurament que no els importaria de veres (mireu Berlusconi), fins que algú no trobàs la manera de canviar-ho tot. Però, per al PP, fins i tot per a una bona part del PP valencià, el País Valencià és simplement prescindible i, sempre i en tot moment, ha de restar supeditat a la governació de l'estat, a l'estratègia per a arribar a governar a la Moncloa. I en aquesta estratègia, un president condemnat és un president radioactiu.

Ja ho veieu: tants anys fent sucursalisme i que ara et mate el sucursalisme...

Mail Obert