Opinió

 

<84/169>

Vicent Partal

07.02.2011

Mallorca es mou

El pessimisme que s'havia instal·lat a Mallorca pensant en la imminent victòria del PP de Bauzá ha tingut una sacsejada amb l'aparició de la Lliga Regionalista, un projecte de Jaume Font que pot erosionar una part del vot dels populars en les eleccions de maig.

Les coses han anat ràpides. Font pot pactar amb la dessagnada Unió Mallorquina que Josep Melià malda per ressuscitar i conformar, plegats, un pol a la dreta que dispute als populars els escons que necessiten per a arribar al govern, tant al consell com al conjunt de les Illes.

Tots els números indiquen ara mateix que la gran batalla tornarà a ser Mallorca i que el resultat es decidirà en aquesta illa. Ignore si Unió Mallorquina podrà recuperar-se a temps del desastre en què la va sumir la corrupció i també quin serà l'abast final de la maniobra de Jaume Font. Però, si tot va tan just com diuen i un sol diputat pot tombar el govern, potser en aquesta sorprenent escissió per la dreta hi ha la clau del futur polític de les Illes. En els vots que guanye o, alerta!, en els que faça perdre.

Mail Obert