Opinió

 

<83/169>

Vicent Partal

28.03.2011

Camí del milió de vots

La consulta de Barcelona Decideix encara la recta final. El vot avançat va a bon ritme i les tres jornades de la Barceloneta, de la vila de Gràcia i de dissabte als Nou Barris fan il·lusió. Als Nou Barris, una àrea que tothom considera difícil en tota elecció, catorze mil votants van acostar-se a les urnes. Una xifra important –i no cal fer de bell nou la comparança amb la consulta de la Diagonal, en què, de tot Barcelona, no va haver-hi sinó nou mil vots.

Fins avui, 618.415 votants ja han participat en alguna de les consultes sobre la independència. El 10 d'abril Barcelona i vint-i-dues poblacions més s'hi sumaran, amb un cabal possible de vots molt important, especialment a la capital. D’un cens de 1.142.892 votants, un vint per cent, que és la mitjana del país ara mateix, faria que la xifra de votants ultrapassés els vuit cents mil. No serà senzill, però amb això la fita del milió de vots s'acostaria d'una manera molt important.

La viabilitat de fer la consulta a Barcelona, o no, és una discussió que ja pertany al passat. La cita és cosa decidida, i ara cal treballar de valent perquè siga un èxit. El simple fet de fer-la, amb la complexitat operativa que representa, ja serà un èxit, i en aquest sentit cal felicitar els responsables de Barcelona Decideix per tota la feinada que han portat a terme fins ara. Però cal, a més, que vote molta gent. I això només és responsabilitat de tots nosaltres.

Aquestes dues setmanes que manquen, tots ens hi hem d'esforçar. Una xifra important de vot avançat serà la millor garantia d'un bon resultat. Per tota la ciutat hi ha molts punts de votació sempre oberts (la redacció de VilaWeb n'és un) i els voluntaris garbellen, literalment, el territori. Penjar banderes, lluir les insígnies de la consulta o simplement parlar-ne també ajuda i és important. Sobretot perquè, just a la capital, la consulta s'ha trobat amb l'ajuntament que, possiblement, més traves hi ha posat. L'èxit de la consulta, en aquest sentit, pot ser un magnífic precedent contra Hereu.

Mail Obert