Opinió

 

<83/169>

Vicent Partal

10.03.2011

Una majoria

El Parlament de Catalunya constituirà una comissió sobre el concert econòmic. Amb els vots favorables de CiU, ICV, Esquerra i Solidaritat, amb l'abstenció de PSC i PP i amb el vot contrari de Ciutadans. Més clar, aigua.

La proposta tot just demana al govern que constitueixi una 'comissió amb base parlamentària amb la voluntat d'acordar l'abast, les competències i l'objectiu d'un nou model de finançament que permeti de recaptar, gestionar, inspeccionar i liquidar els nostres impostos i d'equiparar els ingressos als del concert econòmic'.

Això vol dir, simplement, fer un estudi. Parlar. Formular hipòtesis. Res més que això, en definitiva. Però 'tot just' amb això ja sembla que n'hi haja prou per a delimitar camps. El PSOE amb el PP i tots els partits nacionals junts. Amb Ciutadans contra tothom. És un avís, un senyal, un indici?

A mi, així m'ho sembla. Crec que en el futur immediat més i més voltes veurem aquests blocs retratats al parlament, fins que potser ens hi acostumarem i algunes combinacions ja no ens resultaran tan estanyes com encara ens semblen avui.

Ho deia ahir: calma.

Mail Obert