Opinió

 

<83/169>

Vicent Partal

18.03.2011

Amb el Pare Manel

La publicació del llibre 'Pare Manel. Més a prop de la terra que del cel' ha desencadenat una polèmica important perquè el sacerdot hi admet que va ajudar una noia a avortar, fet que li ha portat l'amenaça d'un procés d'excomunió de l'església.

El conegut capellà Manuel Pousa explica al llibre, i en una entrevista, que va ajudar a pagar un avortament per la situació d'extrema necessitat d'una dona. I això l'església catòlica considera que és incompatible amb el sacerdoci.

És evident que l'església té el dret de fixar les regles que considere convenients, i els qui no en som membres poca cosa podem fer-hi. Ja ho vam fer quan vam abandonar-la, que de xiquets era obligatori de formar-ne part.

Però acceptar això no vol dir oblidar que hi ha gent que encara creu en l'església, que en forma part i que té dificultats per a actuar d'acord amb la seua consciència. I podem expressar-los la nostra solidaritat.

Estic segur que el pare Manel va fer què va fer havent debatut seriosament en el seu interior el pas que feia i posant al davant les dificultats, supose que imperioses, de la gent concreta que l'envolta. I espere que això siga tingut en compte.

Però, si finalment no ho és i el forcen a deixar l'exercici del sacerdoci, com a mínim espere que Manuel Pousa siga conscient del respecte que molta gent li tenim per la seua trajectòria i també, també, per haver estat capaç d'encarar les dificultats de la gent des del respecte i l'atenció, o siga des de la solidaritat.

Mail Obert