Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Opinió

 

<81/169>

Vicent Partal

06.05.2011

Clars-obscurs sobre Bildu

Finalment, Bildu concorrerà en les eleccions. Era una decisió del tot normal, però que s'ha pres d'una manera estranya. L'estat espanyol sabia que la paranoia havia superat allò que Europa podia admetre, i que era més complicat d'explicar a Brussel·les que la guàrdia civil deia que EA i Alternatiba eren ETA que no passar per alt les bestieses dels seus redactors de dossiers.

Que Bildu participe en les eleccions és una magnífica notícia, perquè consolida l'envit de l'esquerra independentista basca per la fi de la violència. I, sobretot, perquè la no-participació era una ombra massa fosca per a la feble i escarransida democràcia espanyola.

De totes maneres, el paperot dels tribunals fa vergonya. Uns i altres instrumentalitzats políticament segons els interessos dels uns o dels altres, però sempre els d'ells. Un tribunal constitucional o un tribunal suprem en un país normal no decideixen segons les necessitats del govern de torn o de l'oposició, com ha passat en aquest cas.

Per cert: no hi té res a veure, però com és que el PSOE pot fer canviar la decisió sobre Bildu, però no podia fer res per canviar la decisió sobre l'estatut de Catalunya?

Mail Obert