Opinió

 

<73/169>

Vicent Partal

01.12.2011

Pura descripció, senyora presidenta

'Espanya ens roba'. Es veu que això no es pot dir al Parlament de Catalunya. Vaja! Segons la molt honorable presidenta, no es pot dir perquè és ofensiu. Sorprenent. De primer, perquè dir que 'Espanya ens roba' no és una opinió, sinó un fet, i els fets no poden ser mai ofensius. I després perquè, si per cas, els ofesos hauríem de ser nosaltres, pel robatori. O no?

La seqüència és rocambolesca. Un diputat de Ciutadans, que no és conegut precisament perquè siga polit i discret a l'hora d'adjectivar, s'ha queixat que els diputats de Solidaritat fessen servir aquesta expressió --expressió que he sentit dir a diputats de gairebé tot l'arc parlamentari, siga dit de passada. I la presidenta ha decidit de prohibir-ne l'ús. Al parlament no es pot dir que Espanya ens roba. Cosa que no impedirà pas que continue robant-nos, és clar.

Ara, per ser coherent la presidenta hauria d'ordenar als joves del seu propi partit, de la seua coalició, que retirassen els vídeos electorals en què afirmen exactament, paraula per paraula, que 'Espanya ens roba'. I hauria de fer callar tot el seu partit perquè, si no ho he entès malament, tampoc no es pot dir que hi haja 'espoliació fiscal'; i no es pot dir perquè considera que aquest tecnicisme també és, de fet, un insult. Insult, si ho fóra, que ha arribat a proferir, em sembla, fins i tot el president de la Generalitat, Artur Mas...

Sorprenent, doncs, la decisió de la presidenta, a qui el càrrec potser va una miqueta gran.

Mail Obert