Opinió

 

<73/169>

Vicent Partal

16.11.2011

...però dilluns manarà Rajoy

Entenc perfectament els qui asseguren que aquesta és la campanya més tediosa que es recorda. Ho és. Però no ho és perquè sí. Entre més coses, ho és perquè, al Partit Popular, ja li convé una campanya poc animada, que li permeta de passar-hi de puntetes, a l'espera d'un resultat aclaparador diumenge.

Potser no és aquest, el motiu principal del tedi, però és el més sòlid. El PP esquiva el cos a cos, convençut que el seu avantatge és tan gran que en té prou de deixar que el rellotge arribe a la fi. I dilluns es trobarà manant a la Moncloa.

Però aquest convenciment no és pas d'ells i prou. És general. Aquestes eleccions, més que guanyar-les el PP, ja les va perdre el PSOE fa mesos, a base de difuminar tant el seu missatge que costa de trobar la diferència entre Rajoy, i Rubalcaba --més enllà de l'estètica i el nivell cultural. I potser això també explica l'apatia regnant i la poca il·lusió que s'observa al carrer.

Perquè, per als tercers partits, és evident que aquestes no solament no són unes eleccions qualssevol, ans poden arribar a ser fins i tot històriques -com en el cas de l'anunciat, i esperat, diputat de Compromís. Però aquesta és una partida secundària que potser únicament interessa molt els qui relativitzem això de manar a Espanya. Per a la resta de la ciutadania aquestes eleccions seran sense color, decidides i tancades, per molts experiments que vulguen fer els socialistes, per molta voluntat que hi posen.

I dilluns --vull dir quan toque-- ja ens trobarem Rajoy a La Moncloa, i en tot cas podrem començar a imaginar com ens hi afrontarem...

Mail Obert