Opinió

 

<72/169>

Vicent Partal

01.01.2012

Que trobem l'eixida; les eixides

Hi ha hagut anys en què era fàcil de formular desigs. Però en aquest 2012 tan solament se me n'acut un: que trobem l'eixida. L'eixida de la incomoditat, del desencant, dels maldecaps, de les angoixes, del desconcert, del malestar.

No n'estic gens segur, emperò. Hi ha eixides que semblen més a a prop que no unes altres: hi ha coses del nostre país que van canviant i la independència del Principat o la fi del règim valencià del PP comencen a albirar-se en l'horitzó, en un horitzó ben pròxim. Però hi ha coses que es veuen tan lluny que semblen inabastables.

Principalment, l'eixida de la crisi en què ens ha enfonsat el món financer. No serà cosa del 2012, segurament. Però vull pensar que el 2012 servirà, i molt, per anar aclarint les idees. Recordem que el 2010 poca gent identificava l'origen del mal i, en canvi, ara la crítica és cada volta més encertada. Veurem si durant el 2012 es concreta encara més i comencem a posar fil a l'agulla i a prendre decisions.

Em tem que el 2012 serà un any molt dur, però això no pot justificar la inacció. Ben altrament, just per això més val que aquest 2012 fem molta feina. Tots junts. I com més siguem, millor.

Mail Obert