Opinió

 

<72/169>

Vicent Partal

17.11.2011

PSOE, PP: 'tanto monta, monta tanto'

Les pancartes dels carrers del Principat diuen que no és igual, per a Catalunya, que mane Rubalcaba o que mane Rajoy. I ho diuen, desvergonyidament, el mateix dia que al Parlament Europeu uns parlamentaris del PP i del PSOE s'alien per impedir fins i tot la possibilitat de discutir una possible oficialitat del català. La propaganda, la pancarta, no val gaire res contra la realitat.

I no s'han limitat a oposar-s'hi, no. Ses senyories s'han posat a bramar com tonyines en l'hemicicle d'Estrasburg quan Ramon Tremosa hi ha parlat en anglès i no en castellà, 'todos juntos en unión', passant per alt no simplement el multilingüisme, sinó també els principis democràtics i d'urbanitat més elementals.

La resposta ha arribat de la mà dels tres eurodiputats catalans que havien fet la proposta, aquesta mena de 'dream team' que formen Tremosa, Junqueras i Romeva, que han deixat clar que a la vista d'incidents tan desagradables com aquest, i de la insensibilitat de la unió, cada dia hi ha més 'incentius racionals per a demanar l'estat propi'.

Ja hi triguem...

Mail Obert