Opinió

 

<66/169>

Vicent Partal

10.04.2012

Espanya té un atac de pànic

La imatge val tots els diners del món. Dilluns de Pasqua, Rajoy sorprèn amb un comunicat. Diu que s’ha reunit amb dos ministres a la Moncloa i que han decidit retallar deu mil milions d’euros en sanitat i educació, competències, per cert, de les comunitats autònomes. I que ja ho explicaran dimecres.


No se m’acut una imatge millor del pànic: una sobreactuació improvisada, deixant de banda totes les normes per salvar com siga un problema a curt termini. D’avui mateix. El govern espanyol se’n va anar de vacances amb tots els indicadors econòmics contra. I tremola tan sols de pensar que avui, dimarts, la borsa puga anar malament -ahir dilluns de Pasqua era tancada- o que els mercats internacionals no suavitzen la pressió sobre Espanya. Per tant, dispara una salva de rei.


Amb prou feines si han passat cent dies i Rajoy ja no sap què fer. Improvisa perquè Espanya camina cap a la intervenció europea i, segurament també, cap a una crisi social i econòmica sense precedents. I el PP no sap com posar-hi remei. Bàsicament, perquè no n'hi ha.


Afegiu-hi encara, al xou 'moncloista' d’ahir, l’escena, insòlita, del portaveu del PP atacant en públic el totpoderós De Guindos, ministre principal del govern del PP. I la cosa ja esdevé còmica. O tràgica. Que aquests dies, i amb aquest govern, la distinció entre gèneres teatrals es desdibuixa a molta velocitat...

Mail Obert