Opinió

 

<54/169>

Vicent Partal

10.12.2012

No arribaran al 2015

No arribaran al 2015. O, més ben dit, no hi haurien d’arribar. El País Valencià necessita un revulsiu immediat, i el final d’aquest PP agònic que es va desfent com el sucre no s’hauria d’allargar innecessàriament. Han tingut molts anys, massa, per fer i desfer, i finalment ens han portat a aquest estat visible de ruïna econòmica, misèria moral i desastre nacional que reclama a crits un canvi abans no s’empasse per l’aigüera el país sencer.


En una decisió ben significativa, el president Fabra ha aprofitat el pont per desfer-se de les (quasi) últimes restes de Camps. I tot plegat en una escenografia insòlita: retallant departaments, fent dimitir consellers enmig del debat del pressupost i procurant de traure profit del pont, per veure si evitava un poc la polèmica. Però l’esforç ha estat inútil, perquè la realitat és que el PP es troba acorralat en tots els fronts.


Les condicions econòmiques noves i prometedores que el president diu que justifiquen aquests canvis no les veu ningú. En canvi, tots sabem que ell sí que és en un atzucac per la covardia a l’hora de denunciar l’asfíxia econòmica de la Generalitat, per la paràlisi del govern i per la seua incompetència, que ja ha arribat a originar protestes tan insòlites com la tancada de les farmàcies.


I Fabra ha d’aguantar tot això presoner d’un grup parlamentari amb el 20% dels membres encausats, que va veure com condemnaven el primer a presó fa quinze dies i que se’n pot deseixir si no vol perdre la majoria absoluta. Afegim-hi la dimissió del conseller Vela i l’espectacle Blasco, les mobilitzacions sindicals, les vagues del sector públic i les dimissions a FGV i RTVV... És un dels pitjors panorames que cap govern haja presentat mai davant els ciutadans. Un desastre monumental.


Amb l’economia per terra i el país embrutat d’una corrupció sense parió, el president Fabra, en comptes de fugir d’estudi, hauria de convocar els valencians a les urnes i fer pas a un govern nou que intentàs capgirar la nostra trista, lamentable situació actual. Perquè és ben evident que ell i els seus no ho poden fer.

Mail Obert