Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Opinió

 

<54/169>

Vicent Partal

05.11.2012

I quina credibilitat té aquesta gent?

Ja és ben curiós que aparega ara aquest manifest dels intel·lectuals espanyols sobre el federalisme. Just ara que es proposa de debò la independència, ixen ells a defensar el federalisme. Però on eren abans? Crec que aquesta és una pregunta legítima. Per què no alçaren la veu, per exemple, durant el llarg i insultant debat sobre l’estatut? No deu ser que la seua defensa del federalisme, d’un millor finançament i de l’encaix de Catalunya, és en realitat una defensa, a la desesperada això sí, d’Espanya?


Entre els signants hi ha de tot, però es fan veure especialment alguns personatges que no han perdut mai l’ocasió de criticar Catalunya i el catalanisme. Gent que ha tingut oportunitats sobrades durant dècades de demanar el respecte a Catalunya que ara diuen que volen, però que mai no han demanat. I encara sorprèn més observar que hi ha representants preeminents d’això que en diuen les dues Espanyes, junts i rebolicats. Són tan estranyes les ocasions en què es posen d’acord entre ells que resulta cridaner de veure’ls junts... contra la independència.


En resum: gràcies per les bones paraules, però no sou de fiar. Gens.

Mail Obert