Opinió

 

<54/169>

Vicent Partal

15.11.2012

Un malestar sòlid i un imperatiu moral

La vaga general d'ahir es pot considerar un èxit. Més enllà de les picabaralles sobre xifres de seguiment és obvi que fou una vaga molt sòlida i que les complicitats ciutadanes s'evidenciaren d'una manera molt clara amb el tancament de comerços i sobretot amb l'èxit de les manifestacions. A part, no es pot perdre de vista que ja era la segona vaga d'enguany i que no és gens fàcil organitzar una acció de tanta magnitud.


Tant la convocatòria d'ahir, com la del mes de març, han posat en relleu que una part molt substancial de la població no anem gens d'acord amb la política d'austeritat extrema, ni amb les conseqüències socials que té. Perquè el model imposat per la Unió Europea i seguit pels nostres governs tesa la societat molt per damunt d'allò que és raonable. Episodis recents com els desnonaments salvatges acosten més que mai a les reivindicacions sindicals i socials franges de la població que ni tan sols provenen de l'esquerra tradicional, però que consideren un imperatiu moral oposar-se a aquest model de govern. Per les conseqüències que té.


Aparentment, els dirigents europeus comencen a entendre les conseqüències del seu dogmatisme. Han afluixat un poc la pressió sobre Grècia i semblen disposats a no ser tan exigents amb els països que sofreixen més en primera línia la crisi. Això està bé, però no n'hi ha prou. No n'hi ha prou per als països, però de cap manera no n'hi ha prou per a les societats d'aquests països, per a nosaltres, que encara no veiem enlloc un alleujament, ni una millora mínimament discreta.


Aquest és l'envit i aquesta és la raó principal de la protesta. Que prosseguirà.



PD. Espere que el policia, els policies, que han pegat d'aquesta manera que tots hem vist aquell xiquet de Tarragona siguen apartats del servei i qüestionades les ordres que han rebut o el comandament o l'entrenament o el que siga que haja creat aquest seu comportament, simplement intolerable. (VÍDEO)

Mail Obert